Kalecik Belediyesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Geri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

29 Ekim 2019

Cumhuriyet’imizin 96. yılını kutladığımız bugün, asırlardır devam eden geleneğimize sahip çıkarak esaretin karşısında ve bağımsızlığın peşinde yürümenin gururu içerisindeyiz.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en büyük mirastır.

Büyük mücadelelere ve büyük zaferlere her daim inanmış ve bu uğurda defalarca tecrübe edinmiş büyük Türk milleti, yaklaşık bir asır önce yaptığı gibi bugünde bütün saldırı ve tuzaklara göğsünü germiş, ülke menfaatlerine ve toprak bütünlüğüne kasteden tüm odakların karşısında durmayı başarmıştır. Bu inanmışlık ve vatanperverlik hali, Cumhuriyet’imizin 100. yılını işaret eden 2023 hedeflerine giden en önemli güvencemizdir.

29 Ekim 1923'te, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, geride bıraktığımız bir asıra yakın sürede olduğu gibi bugünden sonra da geleceğe ümitle yürüyecek, karşısına çıkan tüm zorlu yolları yeniden aşmayı başaracaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz. #29Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Dr. Duhan KALKAN | Kalecik Belediye Başkanı