Kalecik Belediyesi

KALECİK EŞSİZ BİR FESTİVALE SAHNE OLDU!

Geri

KALECİK EŞSİZ BİR FESTİVALE SAHNE OLDU!

25 Ağustos 2022

Kalecik eşsiz bir festivale sahne oldu

  1. Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası Kalecik’te büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Roketsan ve Kalecik Belediyesi ortaklığında düzenlenen 4. Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası, ilçede bulunan İHA Test Eğitim ve Geliştirme Merkezi alanında yapıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 70'e yakın yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalarda yarışmacılar roketler ve dronelarla boy gösterdi.

Kalecik Belediye Başkanı Av. Dr. Duhan Kalkan ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Kalaycı’nın da eşlik ettiği etkinliklere katılımın ve ilginin yoğun olduğu gözlemlenirken, festivalde gençler kıyasıya rekabetin yanısıra doyasıya da eğlendi. Festival kapsamında gerçekleştirilen konserlerde bölge halkının yoğun teveccühüne sahne oldu.

Festival, ünlü şarkıcılar Kutsi ve Zeynep Cihan’ın sahne performanslarıyla son bulurken, Kalecik Belediye Başkanı Av. Dr. Duhan Kalkan festivale ilişkin yaptığı konuşmada gençlere yönelik etkinliklerin devam edeceğine dikkat çekerek, “4. Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası”nı bu yıl Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Roketsan işbirliği ile ilçemizde gerçekleştirdik. Gençlerimizin bilgi ve becerilerini sahaya dökme fırsatı yakaladıkları böylesi önemli bir festivale ev sahipliği yapmak bizim için önemli. Gençlerin gelişimini ve uzay bilimlerine olan ilgi ve alakayı artırmak için destekleyici çalışmalara biz devam edeceğiz. Ayrıca festival kapsamında ilçemizde ağırladığımız ünlü sanatçılar ile de vatandaşlarımızın sosyal yaşantısına katkı sağladık. Bu da bizim için kıymetli ve önemli bir konu. Durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Festivalde büyük emekleri bulunan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Kalaycı ve Roketsan ailesi başta olmak üzere tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.